Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA MobilePay

Har du styr på rengøringen?

Oprettet d. under Rengøring

Har du styr på rengøringen?

I en tid med Corona virus har vi alle meget mere fokus på rengøring og hygiejne. Hvad skal man have fokus på som virksomhed og privat. Da vi har flere kunder indenfor rengøringsbranchen synes vi det er et vigtigt område at have fokus på, derfor dette blogindlæg.

I forhold til desinfektion skal man som udgangspunkt kun desinficere det som sundhedsmyndighederne anbefaler og i det omfang de anbefaler. Her skal man have fokus på at desinficere i nærheden af en smittet person, men det kan også være i områder hvor der færdes mange personer, f.eks. hvis man på kontoret at fællesområder, hvor der sidder mange forskellige mennesker i løbet af dagen. I sådanne områder vil det være en god ide at rengøre borde, håndtag og andre ting mange har rørt ved. Det giver lidt sig selv. Ekstra rengøring de fleste steder. 

Når man rengører overflader er det vigtigt at den medarbejder, der udfører arbejdet er blevet grundig vejledt i hvordan arbejdet skal udføres. Bruger man Klorprodukter er det vigtigt, at man fra leverandøren har en vejledning i hvordan produktet anvendes og hvilken dosis midlet er godkendt til, i forbindelse med overfladedesinfektion.

Sørg altid for en god udluftning når der anvendes produkter til rengøring. Anvendes der "skrappe" rengøringsmidler kan det give hovedpine og andet ubehag for de ansatte. 

Kan man bruge håndsprit eller husholdningssprit til desinfektion af overflader?

Svaret er NEJ

Det vil faktisk skade mere end det gavner hvis man benytter hånd og husholdningssprit til overfladerne. Håndspritten går ind og genfedter huden for at skåne den. De fedtstoffer vil faktisk gøre lige det modsatte nemlig at binde virus og modvirke desinfektionen. Husholdningsspritten indeholder en høj koncentration af sprit, og fordamper før den kan nå at virke. Det er derfor det er så vigtigt at man altid de rigtige produkter som er beregnet til formålet. Det kunne være et produkt som dette APESIN Spray Produktet her er nemt at bruge, da det allerede er blandet og klar til brug. Produktet kan man have stående fremme, hvilket gør det nemt at spritte overfladerne af. Så kan det blive et supplement til den øvrige rengøring.

I forhold til den øvrige rengøring er det også her vigtigt at man gør en ekstra indsats og har fokus på flere områder end man havde før Corona.

Det er vigtigt at man rengører alle overflader med særlig stor omhyggelighed samt håndtag, bordplader, toiletter og eventuelt desinficerer dem. Rengøringen kan udføres med almindelig sæbe og vand. Områderne på toiletterne rengøres til sidst. Man kan vælge at bruge præfabrikerede rengøringsklude eller almindelige klude man plejer at anvende. De brugte klude bør kasseres eller vaskes ved minimun 80 grader, når de har været i brug for at sikre at de er helt rene. 

Det er vigtigt at man holder en høj standard hele vejen igennem rengøringen og ikke går på kompromis med noget. På den måde undgår man smittespredningen bedst muligt.

Når man er midt i en pandemi som Corona vil den ekstra opmærksomhed på rengøringen betyde, at der stilles større krav til rengøringspersonalet og den enkelte på kontoret. Mange firmaer har også brugt ekstra ressourcer på at få gjort mere rent end normalt. 

Den personlige hygiejne:

Hvad man hver især kan gøre for at undgå spredning af smitte.

Vi hører det hele tiden i øjeblikket at vi skal huske at vaske hænder, spritte hænder, bruge mundbind og holde afstand for at undgå smitte. Det kræver helt klart noget ekstra af os alle, men det ender med at blive en god vane.

Mange har allerede deres personlige håndsprit på bordet, i tasken eller i bilen. Det er vigtigt at det står fremme så man husker at bruge det. Kvaliteten kan variere meget. Håndsprit findes både som væske, gel og skum, men det vigtigste er at alkoholindholdet er højt – de skal ligge mellem 70 og 85 volumenprocent.

Et godt bud på en god kvalitets håndsprit kunne være RV håndsprit med eller uden pumpe. Denne model kan man også med fordel have stående fremme for at gøre brugen mere hyppig. Stil den i områderne hvor medarbejderne samles i fælles områder, kaninen, på den enkeltes kontor, ha den stående i køkkenalrummet hjemme privat hvor familien samles, i entreen når folk kommer ind og ud af hjemmet. Gør det til en god vane at bruge håndsprit.

Har i mere fokus på rengøringen på din arbejdsplads og hjemme i privaten?


Kommentar(er) 1

  • Majken Andersen
    Majken Andersen

    Super informativ artikel

    Svar

Skriv din kommentar