Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA MobilePay

Har du styr på rengøringen?

oprettet d.

Har du styr på rengøringen?

I en tid med Corona virus har vi alle meget mere fokus på rengøring og hygiejne. Hvad skal man have fokus på som virksomhed og privat. Da vi har flere kunder indenfor rengøringsbranchen synes vi det er et vigtigt område at have fokus på, derfor dette blogindlæg.

I forhold til desinfektion skal man som udgangspunkt kun desinficere det som sundhedsmyndighederne anbefaler og i det omfang de anbefaler. Her skal man have fokus på at desinficere i nærheden af en smittet person, men det kan også være i områder hvor der færdes mange personer, f.eks. hvis man på kontoret at fællesområder, hvor der sidder mange forskellige i løbet af dagen. I sådanne områder vil det være en god ide at desinficere borde, håndtag og andre ting mange har rørt ved.

Når man desinficerer overflader er det vigtigt at personalet der udfører arbejdet er blevet grundig vejledt i hvordan de gør. Sundhedsmyndighederne anbefaler at man bruger Ethanol og alternativt Klor. Bruger man et rengøringsprodukt med Ethanol skal opløsningen være 70-85 procent og være godkendt til overfladedesinfektion. Bruger man derimod Klorprodukter er det vigtigt at man fra leverandøren har en vejledning i hvordan produktet anvendes og hvilken dosis midlet er godkendt til, i forbindelse med overfladedesinfektion.

Når man anvender produkter som beskrevet er det vigtigt at man samtidig sørger for at have god udluftning.

Kan man bruge håndsprit eller husholdningssprit til desinfektion af overflader?

Svaret er NEJ

Det vil faktisk skade mere end det gavner hvis man benytter hånd og husholdningssprit til overfladerne. Håndspritten går ind og genfedter huden for at skåne den. Disse fedtstoffer vil binde virus og modvirke desinfektionen. Husholdningsspritten indeholder en høj koncentration af sprit, og fordamper før den kan nå at virke. Det er derfor vigtigt at man bruger produkter der er beregnet til formålet. Det kunne være et produkt som dette APESIN Spray Produktet her er nemt at bruge da det allerede er blandet og klar til brug. Produktet kan man havde stående fremme, hvilket gør det nemt at spritte overfladerne af. Dette kan f.eks. være et supplement til den øvrige rengøring.

I forhold til den øvrige rengøring er det også her vigtigt at man gør en ekstra indsats og har fokus på flere områder end man havde før Corona.

Det er vigtigt at man rengør alle overflader med særlig stor omhyggelighed samt kontaktpunkter såsom håndtag, bordplader, toiletter og eventuelt desinficerer dem. Rengøringen udføres med almindelig sæbe og vand. Områderne på toiletterne rengøres til sidst. Man kan vælge at bruge præfabrikerede rengøringsklude eller almindelige klude man plejer at anvende. De brugte klude bør kasseres eller vaskes ved minimun 80 grader C efter brug.  

Det er vigtigt at man holder en høj standard hele vejen igennem rengøringen og ikke går på kompromis med noget. På den måde undgår man smittespredningen bedst muligt.

Når man er midt i en pandemi som Corona vil den ekstra opmærksomhed på rengøringen betyde, at der stilles større krav til rengøringspersonalet og den enkelte på kontoret.

Den personlige hygiejne:

Hvad man hver især kan gøre for at undgå spredning af smitte.

Vi hører det hele tiden i øjeblikket at vi skal huske at vaske hænder, spritte hænder, bruge mundbind og holde afstand for at undgå smitte. Det kræver helt klart noget ekstra af os alle, men det ender med at blive en god vane.

Mange har allerede deres personlige håndsprit på bordet, i tasken eller i bilen. Det er vigtigt at det står fremme så man husker at bruge det. Kvaliteten kan variere meget. Håndsprit findes både som væske, gel og skum, men det vigtigste er at alkoholindholdet er højt – de skal ligge mellem 70 og 85 volumenprocent.

Et godt bud på en god kvalitets håndsprit kunne være Abena håndsprit med eller uden pumpe. Denne model kan man også med fordel have stående fremme for at gøre brugen mere hyppig. Stil den i områderne hvor medarbejderne samles i fælles områder, kaninen, på den enkeltes kontor, ha den stående i køkkenalrummet hjemme privat hvor familien samles, i entreen når folk kommer ind og ud af hjemmet. Gør det til en god vane at bruge håndsprit.

Har i mere fokus på rengøringen på din arbejdsplads og hjemme i privaten?


Kommentar(er) 1

  • Majken Andersen
    Majken Andersen

    Super informativ artikel

    Svar

Skriv din kommentar