Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA MobilePay

Gode råd til vask af sportsvask!

Oprettet d. under Tøjvask

Gode råd til vask af sportstøj!

Lugter dit sportstøj af sved efter kort tid, også selvom det er nyvasket? Du har lige vasket dit sportstøj, og det burde have en dejlig duft af vaskepulver! Desværre oplever man ofte at sportstøjet lugter frygteligt af sved allerede efter kort tids brug. Der kan være mange årsgager til tøjet lugter, og det giver bare en rigtig dårlig start på træningen, når tøjet ikke er rigtig rent.

Hvad kan du selv gøre?

  • Pak altid din sportstaske ud med det samme. Lad aldrig tøjet ligge i tasken i flere dage, da det får det til at lugte endnu mere.

  • Brug aldrig vaskepulver med parfume og deodorant sammen, da det er en kombination som får tøjet til at lugte.

  • Sportstøj af polyester kan med fordel en gang imellem vaskes ved 60 grader, selvom der måske står 40 grader i tøjet.

  • Sørg for ikke at tørre tumble tøjet. Lad det i stedet hænge udenfor, hvor sol og vind også kan eliminere dårlig lugt.

  • Sørg for at tøjet er helt tørt, når du tager det i brug. Halvvådt tøj giver hurtigt en meget dårlig lugt.

Skal man så bruge noget specielt vaskemiddel til sportstøj?

Der findes mange husråd og forslag til hvordan man får den dårlige lugt ud af sportstøj.

Man kan f.eks. sørge for at vaske det i vaskepulver til hvidt tøj, da vaskemiddel til kulørt tøj kan lukke porerne i tøjets mikrofibre, og herved lukke bakterierne inde i tøjet og ikke få lugten væk.

Det er også muligt at lægge tøjet i blød i forskellige eddikesyre blandinger og i Rodalon-opløsning. Disse løsninger kan være en mulighed og vil ofte hjælpe på lugten i dit sportstøj, dog er det en smule besværligt. Efter træning gider man ofte ikke at sortere sit tøj og lave blandinger/opløsninger og lægge tøjet i blød.

Hvis man ikke gider arbejdet og vælger at bruge et specialprodukt som f.eks. Sportsvask fra TexCare som får tøjet helt rent og fri for væmmelig svedlugt med det samme.

TexCare Sportsvask er et specialvaskemiddel netop udviklet til dit sportstøj. Derfor slipper du for at lugten bliver siddende i tøjet, og du efter blot 5 minutters træning lugter af sved igen. Når du bruger TexCare Sport så vil dit tøj stadig lugte frisk efter træning. Det vil føles blødt og du vil opnå en velvære som du ikke kan undgå at bemærke. Det specielle ved denne sportsvask er at lugten bliver spærret inde og derefter elimineret under vasken. Det gør at du vil opleve at tøjet uanset om det er bomuld eller polyester vil blive helt rent og fri for lugt. Ofte kan tøj lavet af polyester være rigtig svært at få lugtfri, men TexCare Sportsvask kan hjælpe med problemet, og du slipper for at bruge alle mulige husråd i form af opløsninger og diverse blandinger. Det gør hverdagen nemmere, når man ikke skal tænke over om ens tøj nu virkelig bliver helt rent og fri for dårlig lugt.

Udover at spare tid er der flere andre fordele ved produkterne fra TexCare.

Undgå allergi

TexCare Sport er fuldt deklareret for at forebygge Astma, Allergi og overfølsomhed. Produktet er fremstillet så det er mest mulig skånsom mod din hud. Produktet er sammensat af få men nøje udvalgte stoffer, som gør at det mindsker risikoen for at man udvikler allergi og overfølsomhed. Der er ikke tilsat parfume, farvestoffer eller optisk hvidt.

Passer på miljøet

Produkterne fra TexCare er testet for fuldstændig biologisk nedbrydelighed og har fået en fin placering i en screeningtest som ”Let biologisk nedbrydelig” Den lave dosering belaster naturen mindst muligt og de vaskeaktive stoffer er vegetabilsk baserede, hvilket skåner miljøet.

God fornøjelse med vasketøjet!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar