Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA MobilePay

Virksomheder og affaldssortering

Oprettet d. under Affaldssortering

Virksomheder og affaldssortering

Hvorfor sortere affald?

I Danmark er det kun en meget lille del af plastaffaldet der bliver genbrugt. Ser man rundt omkring i verden er situationen ikke særlig god. Store dele af verden indsamler ikke genanvendeligt affald, og i stedet hober store mængder plastik sig op i verdenshavene og på store områder på jorden. Plastik tager mange hundrede år om at blive nedbrudt og kan derfor ligge rundt omkring i rigtig mange år. 

Det giver god mening at sortere affald. Når du sorterer dit affald, kan materialerne bruges igen og igen til at lave nye produkter. Når affaldet bliver blandet sammen, ryger det til forbrænding, og værdifulde materialer går op i røg. Derfor nytter det at sortere.

Jordens ressourcer kan heller ikke følge med det store forbrug vi har, derfor er affaldssortering noget vi alle må tage seriøst og være en del af. Det gælder både virksomheder og private. Heldigvis har man mere og mere fokus på området, og i dag ser man mange der forsøger at leve på en bæredygtig og miljøbevidst måde.

Firmaer der sorterer f.eks. deres plastik fra deres brændbare affald gør noget godt for miljøet. Det genanvendelige affald som sorteres fra kan sælges videre og bruges igen. Det kan sælges videre til firmaer der opkøber disse materialer og derved slår man 2 fluer med et smæk. Tjener penge og gør noget for miljøet.

Det er en god ide at kontakte et af de firmaer der lever af at hente genanvendeligt affald. Her kan man få en snak om mulighederne ved at sortere og hvilke løsninger der findes. Det er vigtigt at finde ud af hvilke behov har man som virksomhed, og hvilke typer af affald man skal sortere.

 


En af de rigtig gode løsninger er findes på markedet er affaldsstativer samt tilhørende knudesække.

Affaldsstativer og 240 L knudesække er en løsning der benyttes i rigtig mange erhverv og industrier. Her kan man nemt og hurtigt sortere mange former for genanvendeligt affald.

Stativerne er praktiske, da de ikke fylder så meget. Der findes flere modeller både til ophæng og gulvmodeller. De kan placeres i nærheden af en baldepresser eller container, hvilket vil lette arbejdet for medarbejderne når der skal sorteres. Det er nemlig vigtigt, at man har nem adgang til stativerne for ellers bliver det for besværligt og man får ikke sorteret ordentligt.

Det er vigtigt at gøre arbejdet så nemt som muligt for de ansatte, og placere stativerne strategisk.  

De mest brugte sække er knudesække på 240 L. Fordelen er knudesækkenes holdbarhed og styrke, samt muligheden for at presse affaldet hårdt sammen. Knudesækkene kan nemt fyldes med 8-10 kg plastfolie før de er fulde. Knudesækkene har en stor bæreevne og er stærke i materialet og holder derfor til rigtig meget til forskel fra andre sække. Til forskel fra de almindelige affaldssække vi kender fra supermarkederne/byggemarkederne kan disse knudesække ligeledes indeholde en meget større mængde affald, samt man undgår de går i stykker. Knudesækkene har små huller, hvilket gør at man kan presse affaldet sammen og på den måde få alt luft ud af sækken. Sækkene har smarte hanke på siderne hvilket gør det nemt at binde dem sammen når man har fyldt dem. Når de er fyldte og bundet sammen, kan man presse dem i en baldepresser og herefter få hentet sit genanvendelige affald.

Tænk på miljøet og sorter affald!

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar