Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA MobilePay

Fordele ved at bruge sikkerhedssko

Oprettet d. under Sikkerhedssko

Fordele ved at bruge sikkerhedssko

Udover de forskellige krav Arbejdstilsynet stiller til brug af sikkerhedssko, vil de fleste også gerne passe på sig selv, og undgå arbejdsskader. Arbejder man et sted, hvor der kan være risiko for, at ting kan falde ned over ens fødder, vil de fleste selvfølgelig gøre alt for at undgå at komme til skade.  

Sikkerhedssko anvendes jo for at undgå skader på fødderne. Hvor slem en skade bliver afhænger blandt andet af, hvor stor genstanden der rammer dine fødder er, hvor hårdt genstanden rammer fødderne, og hvor tung genstanden er. En af de helt store syndere, når det kommer til ulykker, er dog fald-og snubleulykker.

Sikkerhedssko er fremstillet i materialer der kan tåle langt større belastning end almindelige sko kan. Det gør sig især gældende hvis ting falder ned over fødderne. Sikkerhedssko kan også være gode på arbejdspladser, hvor der bliver gået meget, eller hvor gulvet kan være glat.

Værnefodtøj inddeles i 3 forskellige typer:

Sikkerhedssko: Sko med beskyttelseståhætte, som kan have supplerende værneegenskaber. Et godt bud på en fantastisk sikkerhedssko kunne være R2 Sandal fra HKSDK, som er en af de mest solgte modeller.

Lette sikkerhedssko: Sko med beskyttelseståhætte dog med lavere krav end ved sikkerhedssko, som desuden kan have supplerende værneegenskaber.

Arbejdsfodtøj: Sko uden tåværn, men som har en eller flere af de supplerende egenskaber. Det kunne f.eks. være HKSDK fleksible træsko N80 uden sikkerhed. Denne træsko har en skridsikker air-sål, som gør den behagelig og sikker at gå i. Modellen er uden hælkappe, hvilket gør det nemt at hoppe ind og ud af træskoen. Træsko vælges ofte af chauffører, da de er nemme at stille på fodtrinnet og man undgår skidt i lastbilens kabine. Man skal dog være opmærksom på alle de andre opgaver en chauffør har, hvor der ofte kan være brug for at have en anden sko at skifte med. Dette vil gøre arbejdet mere sikkert.

Hvilken type skal du vælge?

Når man skal vælge en sko, er det første man skal finde ud af hvilke krav skoen skal leve op til? De skal passe til dit arbejde og sikkerheden skal selvfølgelig være på plads. En af de vigtigste ting,  når man skal vælge en sikkerhedssko som mange virksomheder ikke tænker særlig meget over, er at skoen skal passe til den enkelte medarbejder. Virksomheden kan ikke bare købe de samme sko til alle sine ansatte. En sko sidder måske godt på en ansat, men sidder helt forfærdeligt på en anden. Vores fødder er og bliver forskellige. Det er det vigtigt, at hver enkelt finder den helt rette sko. Det er altid en fordel at gå lidt rundt i skoen, inden man vælger hvilken model det skal være. Hvis skoen ikke føles behagelig og rigtig lige når man prøver den, vil den heller ikke føles god, når du tager den på første gang på arbejde, og går i den en hel dag. Vælg de rigtige fra starten og gå ikke på kompromis.   

Hvilken type du skal vælge, afhænger selvfølgelig af hvilken slags arbejde du udfører. Hvis du arbejder indenfor et område hvor sikkerhedssko er påkrævet, så er din arbejdsplads forpligtet til at sørge for et par sko der passer til dig og de opgaver du skal udføre. Mange ansatte som anvender sikkerhedssko, går udover sikkerheden op i skoens komfort og design. I dag kan man heldigvis få mange smarte sikkerhedssko, som minder om helt almindelige sneakers. Der er mange ting man skal tage stilling til ved valg af sikkerhedssko. Vil du bruge den samme model både sommer og vinter, eller foretrækker du en sandal til de varmere sommermåneder og en støvle til om vinteren. Det kan også være du bare vil bruge den samme model hele året. Sikkerhedssko kan fås med flere forskellige lukninger f.eks. velcro, snørebånd eller Uturn lukkesystem. Hvad man vælger her er nok mest et temperaments spørgsmål. Det kan være forskelligt hvad man har brug for, men i bund og grund handler det nok mest om, at det for nogen kan være en fordel med nem lukning, hvis man hurtigt skal kunne få skoene af og på.

Det vigtigste når du skal vælge en sikkerhedssko er at den sidder perfekt på dig og opfylder kravene for sikkerhed. 

Kort sagt: ”Tænk over dine behov og arbejdsopgaver, når du skal vælge sikkerhedssko.”

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar