Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA MobilePay

Vidste du at....

Oprettet d. under Arbejdstøj

Vidste du at…

Hi-viz eller Hi-vis

Er en forkortelse af High Visibility og kan oversættes til “Høj synlighed” på dansk, og det dækker meget godt funktionen af High Visibility-tøj. 

Hi-viz arbejdstøj er godkendt til et maks. antal vaske. Det bliver simpelthen ødelagt med tiden. Reflekserne bliver ødelagte og mere utydelige så tøjet ikke ses ligeså godt i mørket. Derfor er det vigtigt at man skifter det ud løbende. 

Hi-viz skal bruges når du arbejder steder hvor trafikken kører i nærheden. Du vil nemmere blive set og derfor undgåes ulykker, såsom personpåkørsel. 

Der er forskel på hvilken standard du skal bruge, alt efter hvor hurtigt trafikken kører.

Reflekstøj

Standard En ISO 471/20471

Beskyttelsesbeklædning mod forhøjet synlighed.

Reflekstøj/Hi-viz er et personligt værnemiddel, der er lavet af et meget stærkt farvet materiale i fluorescerende gul, orange eller rød, med påsyede refleksbånd som reflekterer lys fra f.eks. billygter.

Det fluorescerende materiale skal synliggøre personen i dagslys og reflekserne i mørke. Så du kan altså både føle dig sikker om dagen og om aftenen. 

Delt op i 3 klasser:

Klasse 1 reflekstøj har den laveste synlighed og klasse 3 den højeste.

Find altid først ud af hvilken klasse der kræves på din arbejdsplads. 

 

Fælles krav:

  • At tøjet er synligt både om dagen og om natten.
  • At tøjet er synligt fra alle sider
  • At reflekserne er placeret på tøjet på en sådan måde, at de fremhæver personens omrids, så føreren af et køretøj kan skelne mellem en person og f.eks. et vejskilt. 

Det er vigtigt at arbejdsgiver sørger for rigtigt tøj til den ansatte, som udover at passe den enkelte også overholder alle arbejdstilsynets standarder. Sørg for at bede om nyt tøj hos chefen når det du har er blevet slidt og forvasket. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar